Previous achievement | Next achievement

( P. Kodgranskning )

P45

Gör en informell kodgranskning under fas 1

Level Assessment
3 L

Gör en informell kodgranskning på ett program utvecklat av ett annat kodpar i samma grupp (det får inte finnas några överlappningar i medlemmar mellan granskande par och par som blir granskat). Syftet med en kodgranskning är att hitta defekter och förbättra kodens kvalitet. Följ ett kodgranskningsprotokoll och ta anteckningar.

Ge synpunkter på koden genom GitHubs issue tracker som finns för varje repo, eller genom att kommentera enskilda rader. Se till att använda en särskild version av programmet så att ni kan hitta tillbaka till just den vid redovisning, och för att undvika att programmet ändras samtidigt som ni gör granskningen.

Ute i arbetslivet gör man detta av flera anledningar:

Det är en viktig färdighet att kunna kritisera någons kod utan att kritisera personen (och likaså att ta kritik!). Vidare blir man också ansvarig för koden som man OK:ar vilket gör att man måste vara noggrann och inte luras att tro att målet är att säga "vilken bra kod" till de man granskar.

Redovisning

Du redovisar detta under en labb genom att visa upp ditt kodgranskningsprotokoll och issue log. Ha koden tillgänglig för frågor från examinatorn. Minns att det är du som skall driva redovisningarna, inte examinatorn.

Ge gärna kommentarer och rapportera buggar (klicka på den senaste commiten)

Edit | Back